Connect with us

Wordpress Eklentiler

All in One SEO Pack Eklentisi Kurulum ve Kullanımı

Published

on

All in one SEO pack, insanların web sitenizi bulmasına ve ziyaretçi sayısını artırmasına yardımcı olan. En çok indirilen SEO eklentilerindendir.

All in one SEO pack, kolay kullanım ve verdiği API desteğiyle yeni başlayanlar ve geliştiriciler için avantajlı durumdadır. WordPress için en kullanışlı SEO eklentisinden biridir.

All in one SEO pack, 2007 yılından beri 50 milyondan fazla indirilmiş, 2 milyondan fazla etkin kuruluma sahip en çok kullanılan ikinci WordPress SEO eklentisidir.

WordPress için All in One SEO

All in One SEO eklentisi, WordPress web sitenizi arama motorları için optimize etmenize yardımcı olmak için oluşturulmuş ücretli ve ücretsiz SEO eklentisidir. Görevi, web sitelerinin arama motorlarında bulunabilirliliğini arttırmak için kullanılır. WordPress web sitesi kurulduğu anda arama motoru dostu gibi görünmesine rağmen kesinlikle bir WordPress SEO eklentisi kurmanız gerekmektedir.

All in One SEO Pack Ücretsiz Sürüm Özellikleri

2007 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana yaklaşık 50 milyondan fazla indirilen ve 3 milyondan fazla WordPress web sitesinde kullanılarak 5 milyondan fazla indirilen Yoast SEO‘nun arkasında ikinci sırada yer alıyor.

Eklenti Kurulumu

All in One SEO‘nun ücretsiz sürümünü WordPress Eklenti dizininden indirebilirsiniz.

All in one seo pack eklentisi indir
All in One SEO, bir dizi tema ve eklentiden ayarları içe aktarmayı kolaylaştırır.

All in One SEO pack içe aktarıcı

Eklentiyi kurmadan önce, Yoast SEO gibi başka bir SEO eklentisi kullanıyorsanız, verileri ve ayarları All in One SEO içeri aktarma aracını kullanarak optimize edebilirsiniz

all-in-seo-pack-seo-veri-iceri-aktarici
All in One SEO, bir dizi tema ve eklentiden ayarları içe aktarmayı kolaylaştırır.

Genel yapılandırma ayarları

Eklenti etkinleştirdikten sonra sitenizi genel ayarlardan optimize etmeye başlayabilirsiniz. Eklenti kurulduktan sonra en üstte “Genel Ayarlar” sekmesini inceleyelim.

genel-ayarlar
All in One SEO Pack genel ayarlar.

Canonical URLs, Arama motorları tarafından, iki farklı link yapısına sahip aynı içeriğin Google örümcekleri tarafından hangi linkin baz alacağını Rel Conocinal etiketi ile belirtmemizi sağlar. Örneğin; bilisimgundem.com/haberler ve bilisimgundem.com/gundem her iki sayfada aynı kategoride kullanılmasına rağmen farklı link yapılarına sahiptir. İki linkte aynı yere gitmektedir, ancak arama motoru bu linkleri incelerken bir çok sorunla karşı karşıya gelmektedir. Canonical URL etiketi bu sorunu çözüme kavuşturur. All in One Seo Pack eklentisi bu sorunu eklenti içerisinde çözüme kavuşturmaya çalışmaktadır. Canonical URL yazımızı okuyarak ayrıntı bilgiye ulaşabilirsiniz.

No Pagination for Canonical URLs, Canonical URLs yapısını kullanmak istemeyen kullanıcılar buradaki tiki aktif edebilir. Canonical URLs kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Use Original Title, Tema tarafından kullanılan orijinal başlığı kullanmanıza olanak sağlar. Pek çok kişi bunu aktif etmez.
Log important events, web sitenizdeki önemli SEO olaylarını kaydetmeye yarar.

Anasayfa ayarlarının yapılandırılması

All in One SEO Pack ana sayfa ayarları yapılandırma.

Anasayfa Başlığı, arama motorları tarafından görüntülenen index sayfanızın başlığıdır. Ayrıca web sitenizde paylaştığınız yazıların sonunda örneğin Teknoloji Haberleri – Bilişim Gündem olarak başlıkta gözükecektir. 57 karakteri geçmemeniz önerilmektedir, arama motorları 57 karakterden uzun başlıkları spam olarak görebilir.
Anasayfa Açıklaması, Web sitenizin ana sayfadaki açıklamasıdır. 160 karakteri geçmeden web sitenizin ne olduğunu açıklayacak 2-3 kelimelik metin yazabilirsiniz.
Sabit ön sayfa yerine kullan, Bu seçeneği işaretlemek sabitlenmiş Ön Sayfanız için ayarlanmış başlık, açıklama ve anahtar kelimeleri kullanır.

bilisimgundem-arama-sonucu

Başlık ayarları

All in One SEO Pack, başlık etiketleri, her türlü içeriğin başlıklarının biçimlendirilmesini denetler. İsterseniz bu ayarları değiştirebilirsiniz. Ancak bunları varsayılan olarak bırakmak önerilmektedir. Örnek olarak “Sayfa Başlığım | Sitemin Başlığı” gibi. Her bir başlık için eklentide özel alanlar listelenmiştir. Kendi web sitenize göre düzenleyebilirsiniz. Ancak eklenti yapımcıları her alan için özel ayarlanmış şekilde kullanıma sunmuşlar.

baslik-ayarlari
All in One SEO Pack, başlık ayarlarını yapılandırma.
%site_title%Web sinizin başlığını belirtir.
%site_description%Web sitenizin açıklamanızı belirtir.
%page_title%Anasayfanızın orijinal başlığını belirtir.
%page_author_login%Anasayfada yazarın kullanıcı adını belirtir.
%page_author_nicename%Anasayfada yazarın kullanıcı adını belirtir.
%page_author_firstname%Anasayfada yazarın adını belirtir.
%page_author_lastname%Anasayfada yazarın soy-adını belirtir.
%current_date%Geçerli tarihi belirtir.
%current_year%Geçerli yılı belirtir.
%current_month%
Geçerli ayı belirtir.
%current_month_i18n%Geçerli ayı belirtir.
%cf_fieldname%Özel bir alanın adını belirtir.

Content Type Settings

All in One SEO Pack ile kullanmak istediğiniz içerik türlerini seçerek aktif edebilirsiniz. Buradaki Yazılar, Sayfalar, Ortam, oEmbed cevapları, Kullanıcı talepleri ve Blokları seçerek sitenizin başlık ayarlarını yapabilirsiniz.

All in One SEO Pack, içerik türü ayarları bölümü.

SEO on only these Content Types, eklentinin hangi içerik türlerinde, yazılar, sayfalar gibi çalışacağını seçtiğiniz bölümdür. Kutuları aktif etmeniz önerilir.
SEO on only these taxonomies(Pro versiyonunda açılır), kategoriler ve etiketlerin başlık biçimlerini düzenlenmensine olanak sağlar.

Görünüm ayarları bölümü

Show Column Labels for Custom Post Types, bu alanda hangi alanların düzenlebileceğini seçmenize yarayan bölümler oluşturur. SEO Title(SEO Başlığı), SEO Description(SEO Meta Açıklaması), SEO Keywords(SEO Anahtar Kelimeler) gibi bölümleri düzenlemenize olanak sağlar. Varsayılan olarak sadece Yayınlar ve Sayfalar işaretlidir, ancak istediğiniz diğer türleride seçebilirsiniz.
Show SEO News(Pro versiyonda açılır), All in One SEO pack gelişrieicilerinden gelen en son haberleri widgette görüntüler.
Display Menu in Toolbar(Pro versiyonda açılır), Eklentideki ayarlara kolay erişim sağlar.
Display Menu At The Top(Pro versiyonda açılır), Bu ayar, WordPress kontrol menüsünde eklenti paketinin nerede görüneceğiniz değiştirmenize olanak sağlar.

Web yöneticisi doğrulama

Websitenize çeşitli web yönetici doğrulama kodlarını ekleme imkanı sunar. Aşağıdaki linklere tıklayarak web yöneticisi doğrulaması nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.

Gelişmiş Google Analytics Ayarları

Google Analytics izleme kimliğini All in one SEO pack eklentisine ekledikten sonra Gelişmiş Analytics seçeneklerinin etkinleştiğini göreceksiniz. Burada, aşağıda kırmızı ile vurgulanan Gelişmiş Analytics Seçeneklerini inceleyeceğiz.

Google Analytics gelişmiş seçenekler

Tracking Domain, Google analytics izleme kodunu ekledikten sonra çerez alan adını ayarlamak istiyorsanız bu alanı kullanabilirsiniz. Doldurmadığınız zaman Google tarafından kabul edilen varsayılan çerez alanı otomatik ayarlanır. Ayrıntılı bilgi için Google analytics belgelerini inceleyebilirsiniz.
Track Multiple Domains, birden çok alan adı kullanıyorsanız aktifleştirebilirsiniz(bir e-ticaret sitesi ve ayrı bir alışveriş sepeti sitesi gibi).
Anonymize IP Addresses, IP adresinizi anonimleştirir yani Google’den gelen ziyaretçilerin tam IP adreslerini izlemesini ve kaydetmesini bildirir. Depolamadan önce IP adresinin son sekiz hanesini kaldırarak anonimleştirir. Bu seçenek web site sahiplerinin tam IP adresi bilgilerinin depolanmasını önleyen gizlilik politikası ve veri koruma kanununa uymasına yardımcı olur.
Display Advertiser Tracking, belirli davranış, demografik veriler ve ilgi alanı verilere dayanarak pazar kitlelerinizi oluşturur. Analytics raporlarınızda demografik ve ilgi alanı verilerini kullanabilirsiniz. Demografik ve ilgi alanı verilerine dayalı Segmentler oluşturun.
Exclude Users from Tracking, sitenize giriş yaparken sizin veya kullanıcılarınızın oluşturduğu verileri hariç tutmak istiyorsanız bu ayarı aktif edebilirsiniz.
Track Outbound Links, sitenizden çıkan bağlantıları izlemek istiyorsanız (örneğin facebook sayfanıza giden ziyaretçileriniz. Varsayılan seçiliyken Google analytics bu bağlantıları yok sayar ve kullanıcıları izlemez.
Enhanced Link Attribution, geliştirilmiş bağlantı ilişkilendirme sayfanızı etiketlemenize olanak sağlayarak gelişmiş bir bağlantı izleme işlevselliği uygulamanızı sağlar. Eğer aynı sayfada iki tane iletişim sayfasına yönlendiren iki bağlantı varsa, her bağlantı için ayrı tıklama bilgisi görürsünüz. Bir sayfa öğesinin birden fazla hedefi olduğunda, arama düğmesi gibi birden çok hedefe yönlendirmesi muhtameldir. Javascript tarafından yönlendirilen düğmeleri, menüleri ve eylemleri izlemenize olanak sağlar.
Enhanced Link Attribution, müşterinizin satın alma yolunun izlenmesini sağlamak için kullanabilirsiniz.

Track Outbound Forms(Pro versiyonda açılır), giden formları izlemenizi sağlar. Bu seçenek, form farklı etki alanına yönlendirdiğinde izlenen bir giden iz ekleyici ekler. Track Events(Pro versiyonda açılır), HTML niteliklere bildirici olay bağlaması sağlayarak, javascript yazmadan kullanıcı etkileşimlerini izlemeyi mümkün kılar.
Track URL Changes(Pro versiyonda açılır), urldeki değişimleri algılar ve otomatik olarak günceller. Ek bir yapılandırma olmadan geleneksel siteler gibi izlenmesine olanak tanır.
Track Page Visibility(Pro versiyonda açılır), sayfalar uzun süre tarayıcı sekmelerinde açık bırakıldığında oturum süresi daha doğru ölçelebilmesine olanak sağlar.
Track Media Query(Pro versiyonda açılır), tarayıcı penceresinin boyutunu denetlemenizi sağlar.
Track Elements Visibility(Pro versiyonda açılır), bir öğe listesi belirlemenize ve bu öğelerden herhangi birinin tarayıcıda görünüm penceresinde görünür olup olmadığını incelemenize olanak sağlar. Öğelerden herhangi biri görünmüyorsa, görünür hale gelir gelmez Google Anaşytics‘e bir etkinlik gönderir.
Track Page Scrolling(Pro versiyonda açılır), Sayfanın toplam kaydırabilirlik yüksekliğinin yüzdesi olarak bir kullanıcının sayfayı ne kadar aşağı kaydırdığını izler.
Track Facebook and Twitter(Pro versiyonda açılır), sosyal izleme ekler. Sayfanızda Twitter veya Facebook düğmeleri varsa, bu düğmelerle kullanıcı etkileşimleri otomatik olarak izlenir.
Ensure URL Consistency(Pro versiyonda açılır), her sayfa için tek bir standart URL yolu belirlemenize olanak tanır.
Google Tag Manager(Pro versiyonda açılır), Google Etiket Yöneticisi kodunu gönderecektir. Ayrıca, Google Etiket Yöneticisi tarafından değiştirilen bazı Google Analytics gelişmiş özelliklerinin bazılarını gizleyecektir.

Schema Settings

Şema ayarları bölümü, kullanıcıların içeriğiniz hakkında geleneksel arama sonucu snippetlerinde bulunan daha fazla bilgi içeren zengin arama sonuçlarını görüntülemek için Bing, Google ve Yandex tarafından kullanılan yapılandırılmış verileri etkinleştirmesine ve kontrol etmesine olanak tanır.

All in one SEO pack şema ayarları

Schema.org biçimlendirmesini Kullan, bu kutucuk etkinleştirmenizi sağlar.
Display Sitelinks Search Box, Google da arama sonuçlarında görünteleyebileceği site bağlantıları ve arama kutusu için gereken kodu verilir. Google sitenizdeki bilgilere ulaşabilmek için çeşitli algoritmalar kullanır.
Sosyal Profil Bağlantıları, bu bilgiler, arama sonuçlarının sağ tarafında görünebilecek Google Bilgi Grafiği için kullanılır.
Person or Organization, web sitenizin veya blogunuzun bir kişi mi yoksa kuruluş için mi olduğunu seçmek için bu seçeneği kullanın. Kişi seçerseniz sizden adınızı girmenizi ister, organizasyon girerseniz aşağıdakiler açılır;
Organization Name, kuruluşu seçtiyseniz, kuruluşunuzun veya işletmenizin adını girin.
Organization Logo, işletmenize minimum 112px boyutunda logo seçmenizi ister.
Phone Number, işletmenizin telefon numarasını buraya girebilirsiniz. (telefon ülke kodu içermelidir;+90 gibi)
Type of Contact, telefon numarası ekledikten sonra iletişime geçilecek kişinin pozisyonunu buraya yazın.

Noindex Ayarları

Bu bölümde nelerin Google tarafından arama motorunda listeleneceğini yada listelenmeyeceğini seçmek için kullanılan ayarlar bulunur. All in one SEO pack eklentisinde sitenizdeki içerik türlerinde noindex ve nofollow ayarlarını denetleyebileceğiniz bölümdür. Gönderiler, sayfalar, medya ekleri, kategoriler ve arşivlerin arama motoru tarafından listelenip listelenmeyeceğini ve takip edilip edilmeyeceğini ayarlamanızı sağlar.

noindex-ayarlari
Noindex ve Nofollow ayarları bölümü.

Use Noindex for the Search page(arama sayfası için Noindex kullanımı), WordPress arama sayfasında kullanıcıların aradığı sonuçların dizine eklenip eklenmemesini denetleyen bölümdür.
Use Noindex for the 404 page(404 sayfalari için Noindex kullanımı), temanıza bağlı olarak çeşitli hatalar çıkabilir. Temanın statik 404 sayfasının bulunmaması gerekir.
Use noindex for paginated pages/posts(Sayfalar ve yayınlar için Noindex kullanımı), örnek verecek olursak https://bilisimgundem.com/sayfa/2/ sayfasında Noindex değeri seçilirse, https://bilisimgundem.com/ dışındaki sayfalar ve yayınlar arama motorunda listelenmez.
Use nofollow for paginated pages/posts(Sayfalar ve yayınlar için Nofollow kullanımı), bu seçenek tüm içeriklere Nofollow etiketini ekler. https://bilisimgundem.com/ dışındaki tüm sayfalar Google botları tarafından takip edilmeyecektir.

Gelişmiş ayarlar

Gelişmiş ayarlar bölümü.

Autogenerate descriptions(otomatik oluşturulan açıklamalar), varsayılan olarak seçili gelir ve meta açıklamasını otomatik olarak oluşturur. Varsayılan olarak yazınızın ilk 55 kelimesinden bir alıntı oluşturur. Çok fazla içeriğiniz varsa kullanışlı olabilir. Daha sonra düzenleyebilirsiniz. Arama motorları sitenizdeki her bir yayın için meta açıklama yazmanızı tercih eder. Kendi yazdığınız açıklama SEO açısından daha etkili olmaktadır.
Remove descriptions for paginated pages(sayfalandırılmış sayfaların açıklamalarını kaldır), daha çok e-ticaret sitelerinde kullanılır. Otomaitk olarak oluşturulan meta açıklamaları ürün kısa açıklaması yerine ürün içeriğinden oluşturulabilmesi için bu ayarı etkinleştirir.
Never shorten long descriptions(asla uzun açıklamaları kısaltmayın), meta açıklamalarını 160 karaktere indirir. metinlerin kısaltılacağı anlamına gelir. SEO açısından yararlıdır etkinleştirin.
Unprotect post meta fields(post meta alanlarının korumasını kaldır), XMLRPC ile kullanmak için dahili postmeta alanlarının korumasını kaldırmak için bunu işaretleyin.
Redirect attachments to post parent(ekleri posta üstüne yönlendir), ek sayfalarını yazı ebeveynine yönlendir.
Exclude pages(sayfaları hariç tut), bu alana yazı ve sayfa adlarını virgülle ayırarak girerseniz, All in one SEO pack eklentisi girilen bu içerikler için meta bilgisi vermez.
Additional post headers(ek yazı başlıkları), buraya istediğiniz herhangi bir ek başlığı ve hatta stil sayfalarına referans bile girebilirsiniz.
Additional page headers(ek sayfa başlıkları),buraya istediğiniz herhangi bir ek başlığı ve hatta stil sayfalarına referans bile girebilirsiniz.
Additional front page headers(ek ön sayfa üstbilgileri), bu alana girilen kod sayfalarınızın başlığında görüntülenir.
Additional posts page headers(ek yayınlar sayfa başlıkları), bu alana girilen kod yayınınızın başlığında görüntülenir.

Anahtar kelime ayarları

anahtar-kelime-ayarlari
Anahtar kelime ayarları bölümü.

Use keywords(anahtar kelimeleri kullan), tüm sitede Meta Anahtar Kelime kullanımını değiştirme imkanı verir.
Use categories for meta keywords(meta anahtar kelimeleri için kategorileri kullanma), belirli bir yazı için olan kategorilerinizin bu yazı için meta anahtar kelimeler olarak kullanılmasını istiyorsanız bunu işaretleyin (Yazı Düzenleme ekranında belirteceğiniz anahtar kelimelere ek olarak).
Use tags for meta keywords(meta anahtar kelimeleri için etiket kullanma),Belirli bir yazı için olan etiketlerininiz bu yazı için meta anahtar kelimeler olarak kullanılmasını istiyorsanız bunu işaretleyin (Yazı Düzenleme ekranında belirteceğiniz anahtar kelimelere ek olarak).
Dynamically generate keywords for posts page/archives(kayıtlar sayfası / arşivler için dinamik olarak anahtar kelimeler oluşturma),yazılar sayfasındaki (WordPress’te Ayarlar, Okuma, Ön Sayfa Görünümleri altında ayarlanmış) ve arşiv sayfalarınızdaki anahtar kelimelerin o sayfada gösterilen yazılardan dinamik olarak üretilmesini istiyorsanız bunu işaretleyin. Eğer işaretli değilse, yazılar sayfası için sayfa düzenle ekranında ayarlanan anahtar kelimeler kullanılacak.

All in one seo kurulum ve kullanım yazısını okudunuz. Dilerseniz All in one SEO ve All in one SEO Pro karşılaştırması yazımızı okuyarak Pro versiyonunu kullanmanın avantajlarını öğrenebilirsiniz.

Kaynaklar; wordpress, semperplugins

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Wordpress

Yoast SEO Eklentisi Kurulum ve Kullanımı

Published

on

By

Yoast SEO eklentisi, WordPress web sitenizi SEO uyumlu olarak optimize eder. WordPress, SEO açısından önemli olan; sayfa başlıkları, meta etiketleri, site haritalari gibi unsurların yönetilmesine izin verecek özelliklere sahip değildir. Bu nedenle çeşitli SEO eklentileri piyasaya sürülmüştür. Bu bağlamda piyasadaki en meşhur ücretli SEO eklentisini A’dan Z’ye bütün yönleriyle sizlerle paylaşmak istedim. (Ücretsiz sürümüde çok kullanışlı).

Yoast SEO eklentisi, wordpress web sitenizi SEO uyumlu hale getirmek için tasarlanmıştır.
Yoast SEO eklentisi, wordpress web sitenizi SEO uyumlu hale getirmek için tasarlanmıştır.

Yoast SEO Eklentisi nasıl kurulur?

  1. Admin Panel > Eklentiler > Yeni Ekle‘ye gidin.
  2. Arama kutusuna “Yoast by WordPress SEO” yazın .
  3. Yükleye tıklayın. (İndir)
Yoast SEO‘yu indirin.
  1. Birkaç saniye içinde eklenti otomatik olarak indirilir ve yüklenir. Geriye kalan tek şey Eklentiyi Etkinleştir’e tıklamak .
Yoast SEO‘yu indirerek etkinleştirin.

WordPress SEO by Yoast eklentisini ayarlama

Yoast SEO eklentisini, etkinleştirdikten sonra, Dashboard‘da yeni bir SEO menü ögesi görünecektir.

Genel bir tablo çizmek gerekirse, Yoast SEO eklentisinin en önemli ayarlardan bazılarını göstereceğim. Elbette bunların önem durumu web sitenizin kategorisine göre değişiklik gösterebilir.

SEO sekmesini ziyaret etmeden önce Kalıcı Bağlantılar ayarlarınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor. Ayrıntılı olarak ayarların nasıl olması gerektiğini WordPress Kalıcı Bağlantılar yazımda inceleyebilirsiniz.

WordPress Kalıcı Bağlantı ayarları sayfası.

Genel Ayarlar

Kalıcı bağlantı ayarını yaptıktan sonra yapmanız gereken en önemli ayar, başlık ve meta ayarlarıdır. Gösterge Tablosu > SEO > Arama Görünürlüğü > Genel adımlarını izleyerek ikinci adımı atabilirsiniz.

Gösterge Tablosu > SEO > Arama Görünürlüğü > Genel

Web sitenizin SEO başlığı 6-7 kelime ve 70 karakterden kısa olmalıdır. Arama motorları, meta açıklama etiketinden maksimum 156 karakter görüntüler, bu nedenle açıklamanızı kısa tutmanızı tavsiye edilir. Güzel, okunabilir bir açıklama sitenizde SEO için uzun bir yol kat edecektir.

Knowledge graph nedir?

Google bilgi grafiği (knowledge graph), çeşitli kaynaklardan topladığı bilgileri Google arama motoruna ait sonuçların geliştirilebilmesi için kullanılan bilgi tabanlı algoritmadır. Ayrıntılı bilgi için Knowledge graph Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? yazımızı okuyarak aydınlanabilirsiniz.

Schema.org nedir?

Web sayfaların arama motorunda sunuşunu iyileştirmek adına web sitesindeki sayfaları biçimlendirmek için kullanılan sözlüktür. Ayrıntılı bilgi için Schema.org Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? yazımızı okuyarak aydınlanabilirsiniz.

İçerik Türleri Ayarları

İçerik türleri, Yoast SEO eklentisinde sahip olduğunuz her türlü içerik için varsayılan arama görümünün ne olacağını belirtmenize izin verir. Yazılar ve sayfaların hangi içerik türlerinin görüneceğini ve bunların varsayılan açıklamasını düzenleyebilirsiniz.

Yoast SEO eklentisi, arama sonuçlarında nelerin göründüğünü belirlemenizi kolaylaştırır

Yazılar (post) ve Sayfalar (page)

Arama motorunun bir sayfayı veya gönderiyi sıralaması için onu bir dizine eklemesi gerekiyor. Yazılarınızdaki ve sayfalarınızdaki SEO ayarlarını yapabileceğiniz alanlardır. Sayfa ve yazıların tarayıcılar tarafından neyin dizine eklenmesi gerektiğini belirlemek için kullanılır. İçeriğinizi indekslenmeye en uygun hale getirmek için ayarları bu bölümde bulabilirsiniz. Gönderi ayarlarındaki “Yazılar arama sonuçlarında gösterilsin mi?” sorusuna evet derseniz, gönderileriniz XML site haritasında gözükür ve dolayısıyla sonuçlarlarda da görüneceğinden emin olursunuz.

Ortam

Resim ve videoyu Worpress’e yüklediğimiz zaman, WordPress medyaya ek URL oluşturur. Bu ayarı Evet olarak işaretlemek tavsiye edilir.

Kategoriler

Yazılar ve postlar sayfasındaki tüm kurallar burada da geçerlidir. Kategori ve etiketleri indekslemeye uygun hale getirir. Görseldeki en altta bulunan “Kategori bağlantıları“, URL’enizdeki ön eki kaldırmaya yarar.

Arşivler

Yazar, tarih, özel arama sayfaları ve 404 sayfalarının SEO‘ya uygun hale getirmenize yarar.

Yol haritası

WordPress web sitenize içerik haritası eklemenize fayda sağlar. Ayrıntılı olarak “Yoast SEO içerik haritası nasıl uygulanır”, yazımızda yazdık.

RSS

RSS beslemesi ayarları, otomatik olarak RSS beslemelerinize içerik eklemenizi sağlar. Blogunuza ve yazılarınıza bağlantılar ekleyerek Robotlara otomatik bağşantı vermenize olanak sağlar. Bu sayede arama motorları gerçek içeriğin kaynağını daha iyi tespit etmesini sağlar.

Yoast SEO Eklentisi İçerik Ekranı SEO Ayarları

Odak Anahtar Kelime

Web sitenize düzenli olarak kaliteli içerik eklemek en bilindik SEO stratejisidir. Google, web sitenizdeki içerik hacminin artmasıyla web sitenizin aktif olduğunu anlar. Rastgele içerik eklemektense bir anahtar kelime stratejisi oluşturmak ve bu anahtar kelimeyle ilgili hedef kitle yaratmak kaliteli içerik oluşturma açısından önemli bir adımdır. Ayrıntılı olarak bilgi almak istiyorsanız, “WordPress odak kelime nasıl seçilir?” yazımızı okuyabilirsiniz.

SEO Analizi

Yoast SEO eklentisi kurulumu yapıldıktan sonra içerik eklemeye çalıştığımızda panelimize yeni ögeler eklendiğini fark edeceksiniz. Odak anahtar kelimemizi seçtikten sonra yazımızı yazarken Yoast SEO eklentisi, bizlere yazımızı yazarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini gösteren 14 ana başlık altında ip uçları veriyor.

A, Outbound Links

Web sitenizdeki bir sayfadan başka bir sayfaya dahili bağlantı vermek, web sitenizi arama motorları için optimize olmasına olanak sağlar. Yazınızın konusuyla alakalı olmasına dikkat edin.

B, Internal Links

Yazınızın içinde başka bir web sayfasına harici bağlantı vermek, sitenizi arama motorlarında bir adım öne çıkartacaktır.

C, Keyphrase in introduction

Anahtar kelimenizin içeriğin ilk yüzde onluk bölümünde kullanılması gerekmektedir.

D, Keyphrase length

Anahtar kelimenizin uzunluğunun kontrolü açısından yararlıdır.

E, Keyphrase density

Yazınızdaki anahtar kelimenizin kaç kere geçtiğini sayarak size olması gereken oranı verir. Örneğin 478 kelimelik bir yazımda anahtar kelimemin yazımda 10 kere geçmesi gerektiğini söylüyor.

F, Keyphrase in meta description

Anahtar kelimemizin meta açıklamasında olup olmadığını kontrol eder.

G, Meta description length: Well done!

Meta açıklamamızyın uzunluğunu kontrol ediyor. Maksimum 160 karakter uzunluğunda olması gerekiyor.

H, Previously used keyphrase

Anahtar kelimenizin başka bir yazıda kullanılıp kullanılmadığını denetler.

I, Keyphrase in subheading

Yazınızı başlıklara bölmenizi tavsiye eder. Okuyucu açısından ve sitenize gelen botlar

İ, Image alt attributes

Yazınızın içindeki resimlerde ki alt etiketlerini denetler. Mutlaka resimlerde anahtar kelimenizi kullanmalısınız.

J, Text length

Metninizin uzunluğunu denetler. Arama motorları 300 kelimeden az yazınızı spam olarak algılayabilir. Yazınızı minimum 300 kelime olacak şekilde yazmalısınız.

K, Keyephrase in title

Yazı başlıklarında anahtar kelimenin geçip geçmediğini inceler.

L, SEO title width

Yazı başlığınızın SEO kriterlerine uyup uymadığını denetlemeye yarar.

SEO uyumlu makale nasıl yazılır öğrenmek istiyorsanız “SEO uyumlu makale nasıl yazılır?” yazımızı okumalısınız.

Continue Reading

Wordpress Eklentiler

Doğru WordPress SEO eklentisini seçmek [Öneri]

Published

on

By

Doğru-Wordpress-SEO-eklentisini-seçmek

WordPress bir web siteniz varsa ilk kurmanız gereken eklentilerden biride WordPress SEO eklentisidir. Bu yazımızda All in One SEO Pack, Yoast SEO ve Rank Math SEO eklentisini karşılaştırarak sizlere doğru WordPress SEO eklentisini seçme konusunda yardımcı olmaya çalışacağız.

Doğru-Wordpress-SEO-eklentisini-seçmek
Doğru WordPress SEO eklentisini seçmek [Öneri]

Günümüzde köşedeki büfeden, büyük holdinglere kadar hemen hemen her firmanın bir web sitesi bulunmaktadır. Durum böyle olunca da Google ve yandex gibi popüler arama motorlarında aramalarda firmalar en üstte çıkmak isterler. Günümüzde her üç siteden biri WordPress’tir. WordPress SEO konusunda tek başına Arama motoru optmizasyonu(SEO) hizmeti sağlamamaktadır. En üstte olmanın ilk şartlarından biride WordPress SEO eklentisi kullanmaktır. Sizlere hangi eklentinin ihtiyaçlarınızı doğru bir şekilde karşılayacağını tablolarla açıklamak istedim.

All in One SEO Pack Eklentisi

İki milyondan fazla etkin kullanıcısı olan ikinci en iyi WordPress SEO eklentisidir. WordPress siteleri SEO için optimize etmeye yarayan ücretsiz SEO eklentisidir. Yeni başlayanlar için kolaydır. Geliştiriciler için API desteği sunar. İlk olarak 2007 de oluşturulan All in One SEO, wordpressin en çok indirilen eklentisi olmuştur.

All in One SEO Pack ve Yoast Seo Kapıştırması

Yoast SEO Eklentisi

Beş milyon etkin kurulumla 2008 yılımdan bu yana dünya çapında milyonlarca web sitesinin arama motorlarında ürt sıralara çıkmasında Yoast SEO yardımcı oldu. Arama motoru optimizasyonunda, kullanımı o kadar yaygın ki köşedeki pideciden en popüler sitelere kadar kullanılıyor.

Rank Math SEO Eklentisi

Rank Math SEO, kısa bir sürede oldukça popülerlik kazanmış, tamamen ücretsiz bir eklentidir. Piyasadaki ücretli ve ücretsiz çoğu eklentinin özelliklerini bir arada toplayarak biz kullanıcılara sunmuş bulunmaktadır. SEO üzerinde tam bir kontrol sağlayarak, trafiğinizi arttırması ve kullanım kolaylığıyla sağlamakta.

Eklentileri ayrıntılı incelemek ve indirmek için alttaki tabloyu kullanabilirsiniz.

All in One SEO Pack Eklentisi Yoast SEO Eklentisi Rank Math SEO Eklentisi
Ayrıntılı bilgi için tıklayın. Ayrıntılı bilgi için tıklayın. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.
Eklentiyi indirin.Eklentiyi indirin. Eklentiyi indirin.

All in One SEO Pack, Yoast Seo ve Rank Math SEO Kapıştırması

Popülerlik Karşılaştırılması

All in One SEO Pack EklentisiYoast SEO EklentisiRank Math SEO Eklentisi
Sürüm3.3.413.01.0.37.4
Son güncelleme08.02.202005.02.202007.02.2020
Etkin kurulum2+ milyon5+ milyon200 000+
WordPress sürümü4.95.24..0
Desteklediği diller54 dil42 dil9 dil
Puanı4.555
5 Yıldız38725562756
4 Yıldız 3360811
3 Yıldız 101548
2 Yıldız 131125
1 Yıldız 4963221

Genel Özellik Karşılaştırması

All in One SEO EklentisiYoast SEO EklentisiRank Math SEO Eklentisi
Ücretsizdir ama profesyonel özellikler için ücret istemektedir.Tamamen ücretsiz WordPress SEO eklentisidir.
Ücretsiz sürümü mevcuttur ama çoğu özelliği aktif olarak kullanamıyorsunuz.
All in One SEO yeni başlayan kullanıcılardan, ileri düzeyde ki geliştiricilere kadar oldukça kapsamlı bir SEO eklentisidir. Önceden seçilebilen optimal ayarları mevcuttur. Otomatik SEO uyumlu linkler oluşturur.
SEO eklentileri arasındaen kullanışlı arayüze sahip olan SEO eklentisidir.
Anahtar kelime optimizasyonu konusunda standart çalışmalar yapacaksanız sizin için daha kullanışlı olacaktır.Anahtar kelime izleme entegrasyonu sayesinde anahtar kelime sıralamasını görebilirsiniz. Ayrıca Google için anahtar kelime önerisinde bulunan entegrasyonu bulunmaktadır.
Okunabilirlik, odak anahtar kelime, kelime sayısı gibi seçenekler sunmaktadır. Sizde bu kurallara uyarak daha verimli makaleler yazabilirsiniz.
Başlık, açıklama ve metatag optimizasyonu için bir çaba göstermenize gerek kalmadan otomatik olarak oluşturur.Modüler bir yapıya sahiptir. Gelişmiş yönlendirme yöneticisi bulunur. Sosyal ağlarda paylaşım önizlemesi sunar. Resimlere ve bağlantılara “Nofollow” özelliği eklemeye olanak sağlar. Otomatik posta yönlendirmesi bulunmaktadır.

All in One SEO Pack, Yoast Seo ve Rank Math SEO Çok Ayrıntılı Karşılaştırma

Rank Math SEO Yoast Seo All in One SEO Pack
ÜcretsizÜcretsiz / 89$Ücretsiz / Ücretli
Ücret
Önceden Seçilen Optimal Ayarlar
Basit Kurulum Sihirbazı
Otomatik Kurallı URL
Entegre Anahtar Kelime Aracı
Anahtar Kelime Sıralamasını
Google Search Console Entegrasyonu
Schema Snippet’lerini İçe Aktar
SEO Uyarıları
Özel Yazı Tipini Destekler
Başlıkları ve Açıklamaları Toplu Düzenleme
Google’da Yayın Ön izlemesi
İçerik analizi
Sayfalar İçin SEO Kontrolü
Başlık Canlı Kontrol
Meta Açıklaması Kontrol
Anahtar Kelime Odaklama
ROBOTS Meta Kontrol
Google Anahtar Kelime Önerisi
Birden Fazla Anahtar Kelime İçin Optimize
Dahili Bağlantı Önerileri
Güçlü XML Site Haritası
Modül Tabanlı Sistem
Gelişmiş Yönlendirme Yöneticisi
Akıllı ve Otomatik Posta Yönlendirmeleri
Kategorileri Sayfa Gibi Yönlendirme
Rol Yöneticisi
404 Monitör
Google Schema İşaretleme Türleri
Sosyal Medya Optimizasyonu
Default OpenGraph Thumbnail
Otomatik Facebook Post Görseli
Facebook Authorship
Otomatik Twitter Meta Kartları
Varsayılan Twitter Kartı
Sosyal Önizlemeler
Varsayılan Paylaşım Resmi
Bilgi Grafiği Desteği
Ayırıcı Karakter
Global Meta Düzenleme
Şerit Kategorisi Tabanı
Kalıcı Bağlantılar
Arama Motoru Doğrulama Araçları
SEO Çerezleri
Nofollow Harici Resim Bağlantıları
Nofollow Tüm Harici Bağlantılar
Dış Bağlantıları Yeni Sekmede Aç
Ping Arama Motorları
EDD ile uyumlu
.htaccess Editör
robots.txt Editörü
Import/Export Ayarları
İçeri / Dışarı Aktarma Yönlendirmeleri
Çok Bölmeli Uyumlu

Özet

Kısaca, Rank Math SEO yeni bir eklenti olmasına rağmen üç WordPress SEO eklentisi arasından en avantajlısı gibi görünmektedir. Site kategori ve bütçenize göre ücretli olan paketleri de tercih edebilirsiniz. WordPress de eklenti kullanımı söz konusu olduğunda küçük şeyler çok önemli olabiliyor. Bu ayrıntıları daha iyi öğrenebilmek adına sizlere All in One SEO Pack, Yoast Seo ve Rank Math SEO Kapıştırması eklentilerini karşılaştırdık.

Kaynaklar: kasareviews & wordpress

Continue Reading

Trendler

Copyright © 2011